Om oss

Kärnan i Sandelins affärsidé är service – du som kund ska alltid känna dig som hemma och bli väl omhändertagen när du kommer till oss. Vi sköter alla våra inköp helt själva, och besöker ständigt mässor för att hålla oss uppdaterade om de senaste trenderna; allt för att kunna erbjuda dig ett brett sortiment av kvalitetsprodukter till rätt pris. Vi har enligt oss själva de bästa lokalerna i Kristianstad. Centralt beläget vid Lilla Torg, på en av de bästa shoppinggatorna staden har att erbjuda, finner du en rymlig och fräsch butik fylld med det bästa från modevärlden. Låt dig omfamnas av vår inspirerande butiksmiljö med två våningar mode. Vi erbjuder en av Kristianstads bästa shoppingupplevelser – hos oss finns något för alla.

Vår Personal

Petter

Agnes

Daniel

Iliriana

Victoria

Linus

Madde

Gustav

Willny

Anton

Albin

Vår Historia

Sandelins är Kristianstads äldsta klädbutik och öppnades redan den 23 juni 1895 av Ellen och Theodor Sandelin. Till en början drev de en kombinerad cigarr-, tobaks- och manufakturaffär med specialisering på herrkonfektion, som sedan övergick till en renodlad modebutik. Thedor och Ellen hade tre barn och den äldsta sonen, som hette Erik, övertog affären 1932.

Handlaren Carl-Erik Sandelin föddes 1937 och redan vid 19 års ålder trädde han in i firman. Det var Carl-Erik som ansvarade för butiken, när den 1966 flyttades till sitt nuvarande läge på Lilla Torg. Alla tre Sandelinsägarna har någon gång under sin verksamhetstid fått Köpmannaförbundets högsta utmärkelse, hederstecknet i guld.

1992 överlät Carl-Erik klädfirman till Pär Frankenius. Precis som för över 120 år sedan erbjuder Sandelins än idag service, kvalitet och urval. Service genom en kunnig och engagerad personal, kläder av bästa möjliga kvalitet till rätt pris och ett urval som passar i princip alla som gillar kläder.

Välkommen in!